GİRİŞ

E-Posta
Şifre

YENİ ÜYE

Ad
Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Ürün sepete eklendi
Aramıza Hoşgeldin!
Welcome Abroad!
Bültene başarıyla üye oldun.
Teşekkürler!
Thank you for subscribing to
our newsletter.

1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

İLK SİPARİŞTE %10 İNDİRİM İÇİN ÜYE OLUN! İNDİRİM KODU: HELLOPC10

Çocuklar İçin Suda Güvenlik Önerileri

Havuz ya da deniz kenarı çocukların en fazla eğlendikleri yerlerinden başında gelse de, onlar için sudan kaynaklanan önemli riskler de bulunuyor. Araştırmalara göre 5 yaş altı ölümlerin en sık nedenlerinden biri boğulma. Üstelik boğulma vakalarının çoğu yetişkinlerin de var olduğu ortamlarda gerçekleşiyor. Düşüncesi dahi can sıkıcı, hatta korkutucu olsa da suyun olduğu her yerde çocukların boğulma riskini göz önünde bulundurmanız ve önlem almanız büyük önem taşıyor. Çocuklar için suda güvenliği artıracak önlemleri öğrenerek beklenmedik kazaların önüne geçebilirsiniz.

YÜZME DERSLERİNE ERKEN BAŞLAYIN

Çocukların denizde, havuzda eğlenceli ve güvenli bir deneyim yaşamalarının en garanti yolu yüzme öğrenmelerini sağlamak. Amerikan Pediatri Akademisi’ne göre bebekler bir yaşından itibaren yüzme öğrenebiliyor. Yani bebeğinizin ilk doğum gününde ona hediye edebileceğiniz en güzel şeylerden biri, yüzme dersleri! Yüzme dersleri için küçük yaş grubuna yüzme öğretme konusunda deneyimli bir eğitmen bulmanız çok önemli. Tabii, çocuğunuz yüzmeyi öğrenene de havuzda ve denizde onu gözetim altında tutmayı ihmal etmeyin.

HAVUZ KENARINDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALIN

Evinizde, yazlığınızda hatta sitenizde yüzme havuzu varsa çevresini güveni hale getirmek için önemli almanız gerekiyor. Bunun yolu, havuzun dört yanını çocukların tek başlarına erişemeyecekleri ve kesinlikle aşamayacakları şekilde çit ya da güvenlik filesi ile çevrelemek. Çitlerin kendi kendilerine kapanabilen bir sisteme sahip olmaları ve yanlışlıkla açık kalmayacak, herhangi bir güvenlik açığına sebebiyet vermeyecek şekilde tasarlanmaları da çok önemli.

YETİŞKİN GÖZETİMİNİ ASLA ES GEÇMEYİN

Deniz ve havuz kenarında, sohbete, telefona ya da kitaba dalarak çocukları kendi hallerine bırakmak yapılabilecek en büyük yanlışlardan biri. Bulunduğunuz yerde açık su varsa çocuğunuzu mutlaka gözetim aslında-hatta uzanıp tutabilecek yakınlıkta- tutun. Sıça düşülen bir diğer hata ise kalabalık ortamlarda başka bir yetişkinin çocukları gözetlediğini varsaymak. Suya erişimin olduğu her yerde mesela havuz kenarında düzenlenen kalabalık etkinliklerde en az bir yetişkin belirleyerek bu kişinin çocukların gözetimininden sorumlu olmasını sağlamak en sağlam çözüm.

BOĞULMA ANININ NEYE BENZEDİĞİNİ ÖĞRENİN

Boğulma anında çocuğunuzun su içinde çırpınacağını, bağıracağını, bir şekilde boğulduğuna dair belirtiler göstereceğini düşünüyor olabilirsiniz. Oysa boğulma vakalarının çoğunda suyun içinde çırpınma ya da yardım için bağırma gibi durumla yaşanmıyor. Aksine boğulma, yaklaşık 30-60 saniye içinde, çok sessiz bir biçimde gerçekleşiyor. Boğulma anı şuna benzeyebilir: Çocuğunuz suyun içinde köpekleme yüzmeye başlayabilir, bu sırada gözleri tamamen açık ya da sıkıca kapalı olabilir. Kafasını iyice geriye doğru verip ağzını sonuna kadar açabilir.

ŞİŞME YÜZME YARDIMCILARINDAN KAÇININ

Havayla şişen tek parça kolluklar, can yelekleri, can simitleri güvenlik sağlayıcı olarak kabul edilmez. Bunlar yerine birden fazla şişme bölmedi olan, modüler parçalı daha güvenli yüzme yardımcılarını tercih edebilirsiniz.

Ancak bu tür yüzme yardımcıları çocuklara gereksiz bir güven duygusu verebilir ve bu güven de kazaları beraberinde getirebilir. En iyisi her durumda çocuğunuzun yakınında durarak, acil bir durumda anında müdahale edebilecek mesafede bulunarak güvenliği sağlamak.

MOLA VERMEYİ UNUTMAYIN

Suda olmak çocukların en çok sevdiği şeylerden biri. Havuzdan ya da denizden ayrılmak küçükler için çok zor, biliyoruz. Yine de çocuğunuzun 20-30 dakikada bir mola vermesini ve dinlenmesini sağlayarak yorgunluktan kaynaklanabilecek kazaların önüne geçebilirsiniz.

ÇOCUĞUNUZA GÜVENLİK KURALLARINI ANLATIN

Çocuğunuz söylediklerinizi anlayacak yaşa geldiğinde onunla suda yaşanabilecek tehlikeler ve bu tehlikelerden nasıl korunması gerektiği konusunda bilgi verebilirsiniz. Daha büyük çocuklara boğulma tehlikesi yaşadığında paniğe kapılmak yerine neler yapabileceğini de anlatabilirsiniz.

İLK YARDIM ÖĞRENİN

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya çapında boğulma oranları en çok 1-4 yaş arasında yüksek; bu yaş grubunu 5-9 yaş grubu takip ediyor. Beklenmedik kazalarda anında müdahale edebilmek için çocuklar yönelik ilk yardım eğitimlerine katılabilirsiniz.

Üye ol, ilk alışverişte %10 indirim fırsatı kazan!

Tüm sitede geçerli ilk alışverişinizde kullanabileceğiniz %10 indirim kodu için üye olun!