GİRİŞ

E-Posta
Şifre

YENİ ÜYE

Ad
Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Ürün sepete eklendi
Aramıza Hoşgeldin!
Welcome Abroad!
Bültene başarıyla üye oldun.
Teşekkürler!
Thank you for subscribing to
our newsletter.

1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

İLK SİPARİŞTE %10 İNDİRİM İÇİN ÜYE OLUN! İNDİRİM KODU: HELLOPC10

Yenidoğan Çamaşırlarını Yıkama Rehberi

Doğum yaklaşırken yapılması gereken onlarca işten biri de bebeğiniz için binbir hevesle aldığınız sevimli tulumları, mini minnacık çorapları yıkamak. 9 ayını anne rahminin korunaklı ortamında geçiren bebeğinizin cildi aşırı hassas olabilir. Bu yüzden bebeğinizin çamaşırlarını yıkarken onu cildini tahriş edebilecek her türlü riskten uzak tutmaya çalışmalısınız. İşte, yenidoğan ve bebek çamaşırlarını yıkarken dikkat edilmesi gereken başlıca noktalar..

Çamaşır Yıkama Konusuna Geçmeden Önce…

Bebeğinizin çamaşırlarını nasıl yıkayacağınız elbette önemli. Ama ondan da önemlisi onun kullanacağı tekstil ürünlerinin seçimine dikkat etmek. Polyester, suni ipek, naylon ve akrilik gibi sentetik kumaşlarla birlikte leke tutmayan, kırışmayan, aleve dayanıklı kumaşlar yüksek düzeyde toksik kimyasallar içerebilir. Üstelik bunlar yıkama yoluyla da kumaş üzerinden arınmıyor. Bu nedenle bebeğiniz için yüzde yüz doğal, mümkünse organik kumaşları ve boyasız ürünleri tercih etmenizde büyük fayda var.

Yeni Alınan Kıyafetleri Neden Yıkamalısınız?

Kıyafetler, mağaza ya da depo koşullarında kolaylıkla kirlenebiliyor. Ayrıca en doğal kumaşlarda dahi kimyasallara rastlamak olası. Örneğin; pamuk üretiminde yüksek miktarda pestisit kullanımı oldukça yaygın. Hepsine ek olarak tekstil ürünlerinin üretim sürecinde kaçınılmaz bir şekilde bazı kimyasallar kullanılıyor. Kumaş üretiminde, özellikle de sentetik kumaşlarda kullanılan dispers boyalar, formaldehit, florosurfaktanlar, kinolin ve türevleri gibi kimyasallar, kontakt dermatit gibi alerjik reaksiyonları kalıcı olarak tetikleyebiliyor. Hatta bu tür kimyasallar, kanserojen özellikleriyle de sağlık açısından potansiyel bir risk faktörü. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda sonuç net: Sadece yenidoğan kıyafetlerinin değil, yeni alınan tüm kıyafetlerin giyilmeden önce mutlaka yıkanması gerekiyor. Yeni alınan tekstil ürünlerini kullanmadan önce yıkamak, bu kimyasalların tamamen yok olmasını sağlamasa da miktarını ciddi anlamda azaltıyor.

İlk Adım: Deterjan Seçimi

Yenidoğan kıyafetlerini yıkama faslına geçmeden önce doğru deterjan seçimi yapmak gerekiyor. Piyasada çok fazla ürün var, bunlardan bir kısmı da “bebek deterjanı” olarak pazarlanıyor ve genelde bu ürünler normal deterjanlara kıyasla daha pahalı olabiliyor. Bebeğinizin hassas cildi için bu organik, parfümsüz, hipoalerjenik bebek deterjanlarını tercih edebilirsiniz. Bebek çamaşırlarının özel bebek deterjanları ile yıkanmasına yönelik tavsiyeler olsa da American Academy of Pediatrics’e (AAP) göre bu çok da gerekli değil. Önemli olan zararlı kimyasalların mümkün olduğunca az kullanıldığı bir deterjan seçmek, bebeğin cilt reaksiyonlarını takip etmek ve herhangi bir sorun olursa deterjan değiştirmek. Siz de kendi cildinizin de sağlığını gözeterek bebek deterjanı olmasa da hipoalerjenik ve parfümsüz bir ürün seçebilir, tüm çamaşırlar için bu ürünü kullanabilirsiniz.

İşte, çamaşır deterjanınızı seçerken kaçınmanız gereken başlıca kimyasallar:

Sodyum Lauril Sülfat - Sodyum Laureth Sülfat - Sodyum Lauril Eter Sülfat (SLS / SLES)

Fosfatlar

Boraks

Dioksan

Formaldehit

Klor - Ağartıcı

Optik Beyazlatıcılar

Amonyum sülfat

Sentetik parfüm

Boya

Beraber mi, Ayrı mı?

Anne babalar genellikle yenidoğan ve bebek kıyafetlerini yetişkin kıyafetlerinden ayrı yıkamayı tercih ediyor. Bebeğinizin çamaşırları için farklı bir deterjan kullanıyorsanız bu mantıklı olabilir. Ama ailenin tüm üyeleri için aynı -parfümsüz, hipoalerjenik- deterjanı kullanıyorsanız çamaşırları ayrı ayrı yıkamanıza pek de gerek yok.

Yenidoğan Çamaşırları ile İlgili İpuçları:

Sadece kıyafetleri değil, bebeğinizin cildine temas edebilecek her şeyi önceden yıkamalısınız. Bunlara ev tekstil ürünlerinin yanı sıra yıkanabilir oyuncaklar da dahil.

Çoraplar, eldivenler, iç çamaşırları gibi küçük parçaları çamaşır yıkama filesi içine koyarak yıkamak ve kurutmak sonrasında işinizi bir hayli kolaylaştırabilir. Böylece teki kaybolan çorap sorunundan da kurtulmuş olursunuz.

Önlük gibi cırt cırtlı tekstil ürünlerini yıkamadan önce cırt cırtı kapattığınızdan emin olun. Aksi takdirde cırt cırt, diğer kıyafetlere yapışarak kumaşa zarar verebilir.

Anne sütü, formül, salya, kusmuk, çiş ya da kaka gibi lekeleri çıkarmak için en ideal yöntem, lekeye anında ılık su ile müdahale etmek. Çünkü bu lekeler kurudukları zaman kalıcı olabiliyor. Lekeli kıyafeti ılık suya bastırarak bir süre bekledikten sonra diğer çamaşırlarla bir arada yıkayabilirsiniz.

Su sarfiyatı açısından çok ideal bir işlem olmasa da bebeğinizin cildi çok hassas ise ekstra durulama yapabilirsiniz. Alternatif olarak kullandığınız deterjan miktarını azaltmayı da deneyebilirsiniz.

Bebek kıyafetlerindeki bakterilerden kurtulmanın en iyi yolu onları ısıya maruz bırakmak. Bunun için yıkadığınız çamaşırları güneş altında ya da kurutma makinesinde kurutabilirsiniz.

Üye ol, ilk alışverişte %10 indirim fırsatı kazan!

Tüm sitede geçerli ilk alışverişinizde kullanabileceğiniz %10 indirim kodu için üye olun!